fbpx
Menu ☰
stoppen met roken zwanger

Kinderwens of zwanger?

Waarom beide partners beter stoppen met roken voor de bevruchting

Roken en een kinderwens

Roken vermindert de vruchtbaarheid bij zowel vrouwen als mannen. Rokende vrouwen hebben per cyclus 10% tot 40% minder kans om zwanger te raken dan niet-rokende vrouwen. Mannen die roken hebben minder zaadcellen. Daarnaast zijn hun zaadcellen minder beweeglijk dan die van een niet-roker. Dit vermindert de kans op een bevruchting.
Heb je een kinderwens en wil je stoppen met roken? Stop dan ongeveer drie maanden voor je zwanger wil raken met roken. Zo heeft je lichaam de kans om alle afvalstoffen uit je lichaam op te ruimen en te wennen aan het niet-roken.

Roken tijdens de zwangerschap

Sigaretten bevatten schadelijke stoffen zoals koolmonoxide, nicotine en teer. Deze stoffen kunnen zorgen voor beschadigde longen, hartklachten en een verminderde conditie. Daarnaast vergroten ze het risico op kanker.

Ook voor je ongeboren kind brengt roken gezondheidsrisico’s met zich mee. De organen van je baby zijn tijdens je zwangerschap volop in ontwikkeling. Hierdoor zijn ze nog niet goed in staat schadelijke stoffen af te breken. Deze blijven langer in zijn bloed aanwezig, waardoor ze meer schade kunnen aanrichten. Rook je tijdens de zwangerschap? Dan zorgt dit voor een hoger risico op de volgende problemen:

  • Miskraam of doodgeboorte.
  • Loslating van de placenta.
  • Vroeggeboorte.
  • Verminderde groei.
  • Wiegendood.
  • Verslaving aan nicotine van de baby.
  • Aangeboren afwijkingen aan mond, voeten, longen en het hart.
  • Buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Bekijk een film van het Trimbosinstituut

Stoppen met roken is lastig. Vooral de ontwenningsverschijnselen zorgen ervoor dat het moeilijk vol te houden is. Stop-roken-Zeeland kan u helpen.

Een laserbehandeling haalt die ontwenningsverschijnselen weg, waardoor u veel makkelijker de knop in uw hoofd kunt omzetten. 1 behandeling is voldoende en is volledig pijnloos. U krijgt een terugkomgarantie van 6 maanden

In heel Nederland en België ben ik de enige die na een laserbehandeling een voetreflexmassage aanbiedt. Dit bevordert het herstel van o.a. hart en longen. (door de verzekering grotendeels terugbetaald)
De laserbehandeling wordt niet vergoed, maar heeft u snel terugverdiend als u geen dure sigaretten meer moet kopen.

Klik hier al u meer wilt weten over de helende werking van voetreflexologie

Wil jij stoppen met roken of meer informatie over de methode?