fbpx

Stop roken Zeeland

interview met cliënt over stoppen met roken

Als u wilt weten hoe anderen de laserbehandeling hebben ervaren, kunt u hier de reviews lezen.

Op deze pagina licht ik graag toe wat een laserbehandeling bij Stop Roken Zeeland inhoudt. Na een telefoontje met wat informatie over wat de behandeling precies inhoudt, geef ik u een afspraak voor een tweetal weken later. Deze periode kunt u gebruiken om u mentaal voor te bereiden. Stoppen met roken is een belangrijke beslissing. U doet dit niet zo maar even. U kunt dan aftellen naar de stopdatum en u voorbereiden naar het moment van definitief stoppen.
Alle onderdelen (intake, longfunctietest, laserbehandeling en voetreflex) worden bij voorkeur achtereenvolgens gegeven en nemen samen ongeveer twee uur in beslag.

laserbehandeling

De laserbehandeling: het is al bij heel veel mensen gelukt, dus u kunt het ook!

Intake

Voor u de praktijk binnen komt, kunt u nog genieten van een lekker bakje koffie of thee met de ALLERLAATSTE sigaret. Ik laat u hierbij alleen in alle rust en geef u de nodige tijd zodat u heel bewust afscheid kunt nemen van uw rookgewoonte.

Eenmaal begonnen aan de intake, gaan we samen uitvoerig in op gewoontevorming, de valkuilen en de mogelijke lichamelijke veranderingen bij het stoppen met roken. Verder krijgt u een lijst mee van homeopathische middelen die je ondersteunen op momenten dat u het moeilijk krijgt. U krijgt een magneet om op een rustgevend acupunctuurpunt in het oor te plaatsen.  Als extraatje geef ik een stokje zoethout mee. Dit “ouderwetse” snoepgoed kennen velen niet meer, vandaar dat ik u dit geef om te proberen. Op zoethout sabbelen, vermindert de drang naar een sigaret en wat voor een roker zeker in het begin belangrijk is: u heeft iets in de mond en in de handen.

 

Longfunctietest

U kunt kiezen voor een longfunctietest. (niet verplicht) Hierbij wordt gemeten hoeveel u de eerste seconde uitblaast en hoeveel longinhoud er nog is. Vervolgens wordt dit door de PC in grafiek gezet en krijgt u een score.  Deze test is niet bedoeld als diagnosemiddel, maar geeft wel een indicatie hoe uw longen er aan toe zijn. Afhankelijk van het resultaat kan ik u adviseren om een arts te raadplegen voor verder onderzoek.
Daarna  laat ik u 2 minuten ervaren hoe het eindstadium van COPD voelt. (niet verplicht, maar draagt wel bij aan uw motivatie)

Laserbehandeling

Dit onderdeel is essentieel voor het wegnemen van de ontwenningsverschijnselen zodat u veel makkelijker kunt stoppen. De gekozen punten zijn gebaseerd op de eeuwenoude Chinese geneeskunde, de acupunctuur en de auriculotherapie van Nogier.
In het menselijk lichaam stromen een aantal meridianen. Hierop bevinden zich een groot aantal drukpunten die elk een welbepaalde functie in het lichaam beïnvloeden. De oren hebben de vorm van een omgekeerde embryo. Via het oor kun je dus ook het hele lichaam beïnvloeden.
De punten die verantwoordelijk zijn voor de dopaminehuishouding in het lichaam worden aangepakt.
De behandeling is met laser en er worden geen naalden gebruikt. Het is volledig pijnloos en er zijn geen bijwerkingen.
In totaal worden er 65 punten gelaserd op de oren, gezicht, polsen en voeten.

In “the Journal of Chinese Medicine” verscheen een artikel over een gerandomiseerd onderzoek dat werd gedaan naar de effectiviteit over de laserbehandeling tegen het roken. De resultaten waren heel gunstig  lees meer

 

Voetreflexmassage

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. De voetmassage die ik geef na de laserbehandeling is gericht op de bloedsomloop, de longen en het hart.
Ook geef ik de reflexzones van de darmen extra aandacht. Waarom? Veel rokers beginnen de dag met een kop koffie en een sigaret. Daarna kunnen ze makkelijk naar de WC. Zonder de sigaret kan de stoelgang moeilijker worden. Door deze reflexzone op de voet te masseren verbetert de darmperistaltiek.
Voor meer informatie over voetreflexologie, bekijk mijn andere site voetreflex-totaal.nl

6 maanden terugkomgarantie

Normaal ben je hierna van je verslaving verlost. Maar stel dat het al maanden goed gaat en je bijvoorbeeld met vrienden uit bent. Na een paar pilsjes kom je in de verleiding weer een trekje te nemen, dan kun je weer aan je verslaving vast zitten. Gebeurt dit binnen de 6 maanden dan mag je één keer gratis terugkomen voor de laser. (U krijgt een tegoedbon)
Hebt u deze terugkomgarantie niet nodig gehad dan kunt u als beloning na afloop de tegoedbon inruilen voor een verkwikkende voetreflexmassage als beloning.
Let wel: Enige motivatie om te stoppen is nodig. De behandelingen van ‘Stop Roken Zeeland’ werken ondersteunend, maar het is geen tovermethode. Tovermethodes bestaan helaas niet, ook al willen sommigen u dit wel laten geloven.

Ook ’s avonds tot 22u en in het weekend