fbpx
Menu ☰
stoppen met roken door acupunctuur

Waarom kiezen voor deze methode?

Waarom kiezen voor deze methode?

De behandeling is heel effectief. Het is alsof je nooit eerder gerookt hebt waardoor je onmiddellijk verlost bent van je nicotineverslaving. De ontwenningsverschijnselen zijn weg.

Het is een enorme hulp: doordat ontwenningsverschijnselen weg zijn, wordt het veel makkelijker om de knop in je hoofd om te zetten.
Om te voorkomen dat je uit compensatie gaat snoepen, worden ook hiervoor punten op het oor mee behandeld.

Deze methode is in door de Middlesex University in Londen in 2007 onderzocht. De resultaten waren heel positief. Een uitgebreid (Engelstalig) verslag van dit onderzoek vindt u hier:   https://www.jcm.co.uk/

Mag het gecombineerd worden met andere methodes?

Je mag dit best combineren met gespreksgroepen, maar niet met nicotinepleisters, nicotinekauwgom (dan krijgt het lichaam nog steeds nicotine binnen en maak jij je het jezelf moeilijk).

Ook antidepressiva zoals champix en zyban (werkzame stof: varenicline) zijn af te raden. Mijn ervaring met cliënten heeft me geleerd dat deze middelen veel bijwerkingen hebben zoals slapeloosheid, nachtmerries, hartkloppingen en depressieve gevoelens tot zelfmoordneigingen toe!
lees hierover meer Als je vervolgens stopt met deze medicijnen komt de zin in sigaretten vaak terug.
De mensen die zoveel last hadden van de bijwerkingen, heb ik gelukkig kunnen helpen d.m.v. de laser. De laserbehandeling heeft geen bijwerkingen.

Roken met e-sigaret, zonder nicotine is ook af te raden omdat je de gewoonte in stand houdt en je hitte in de luchtpijp en longen krijgt.

Waardoor is stoppen zonder hulp zo moeilijk?

Stoppen met roken is niet alleen een kwestie van wilskracht, maar ook het doorbreken van een biochemisch (hormonaal) proces in ons lichaam. Als je rookt, stijgt het endorfinegehalte. Je krijgt tijdelijk een voldaan gevoel. Stop je met roken, dan daalt het endorfinegehalte en wil je opnieuw een sigaret opsteken. Doe je dat niet, dan word je prikkelbaar. Bijkomend probleem is dat je steeds meer nicotine nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken.

De lasermethode is een “reset” van dit hormonaal systeem waardoor je geen last zult krijgen van ontwenningsverschijnselen.

Wil jij stoppen met roken of meer informatie over de methode?