fbpx

Stop roken Zeeland

interview met cliënt over stoppen met roken

Als u wilt weten hoe anderen de laserbehandeling hebben ervaren, kunt u hier de reviews lezen.

Een behandeling met laser is een succesvolle manier om direct te stoppen met roken zonder ontwenningsverschijnselen. Eén sessie is voldoende. Lasertherapie is te vergelijken met acupunctuur maar dan met laserlicht. Het vermindert je trek in een sigaret en onderdrukt de problemen van afkicken: iets wat je bij de meeste andere methodes wel ondervindt.

Elsa van Hermon van Omroep Zeeland interviewde op 30-12-2021 een cliënt van Stop Roken Zeeland. U kunt dit hieronder beluisteren. (4 minuten)

interview met cliënt over stoppen met roken

Als u wilt weten hoe anderen de laserbehandeling hebben ervaren, kunt u hier de reviews lezen.

Waarom kiezen voor laser als methode om te stoppen met roken?

Er is maar één sessie nodig om de ontwenningsverschijnselen weg te nemen. Uiteraard is roken ook een gewoonte, die u misschien al tientallen jaren in stand houdt. Deze gewoonte zult u zelf moeten doorbreken. Als geen last heeft van die afkickverschijnselen is het veel makkelijker.

Wat zijn de voordelen van een behandeling door Stop Roken Zeeland?

  • Stoppen met roken door één laserbehandeling
  • Geen ontwenningsverschijnselen meer
  • Pijnloos
  • Onmiddellijk resultaat
  • Eenmalige terugkomgarantie van 6 maanden
  • Geen bijwerkingen
  • Inclusief oormagneet
  • Inclusief longfunctietest
  • Optioneel voetreflexmassage voor beter herstel van het lichaam

Wat maak Stop Roken Zeeland zo uniek in Nederland en Vlaanderen?

Behandelingen met laser om te stoppen met roken worden op diverse plaatsen aangeboden. Meestal zijn het commerciële ketens die tegen hoge tarieven protocolbehandelingen aanbieden. Een beperkt deel van de therapeuten die voor hen werken zijn volwaardig gediplomeerd acupuncturist en aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. Deze manier van werken zorgt ervoor dat therapeuten zich moeten houden aan een bepaalde werkwijze en protocol die wordt voorgeschreven door die keten en ook hun behandelingen moeten verzorgen binnen een bepaalde sessieduur. Dit is zelden in het voordeel van de cliënt.

Stop Roken Zeeland werkt met een ervaren HBO-opgeleide acupuncturiste en voetreflexologe die u gericht advies geeft en de behandeling aanpast aan uw individuele situatie. Zij is geregistreerd bij het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaars Complementaire Zorg) en aangesloten bij de beroepsverenigingen CAT (Collectief Alternatief Therapeuten) en KT (Kwaliteitstherapeuten). Deze instanties eisen jaarlijkse bijscholingen, om de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen blijven waarborgen.
Stop Roken Zeeland is de enige in Nederland en Vlaanderen die na de behandeling met laser een therapeutische voetreflexmassage, gericht op het stoppen met roken,  aanbiedt.

Wat is de meerwaarde van deze voetreflexmassage?

Aanvullend op de laserbehandeling kunt u kiezen voor voetreflexologie. In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Het masseren van de reflexzones op de voeten verbetert het metabolisme in de organen. Zo wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. De voetmassage die wordt gegeven na het laseren is gericht op de bloedsomloop, de longen en het hart.
Ook krijgen de reflexzones van de darmen extra aandacht. Waarom? Veel rokers beginnen de dag met een kop koffie en een sigaret. Hierdoor kunnen ze makkelijk naar de WC. Zonder de sigaret kan de stoelgang moeilijker worden. Door deze reflexzone op de voet te masseren verbetert de darmperistaltiek.
Voor meer informatie over voetreflexologie, kijk op voetreflex-totaal.nl

Waarom willen mensen stoppen met roken?

Ooit in de jonge jaren begonnen met roken? Het was toen zo stoer, iedereen deed het en je wilde er gewoon bij horen, de schadelijke gevolgen waren nog niet bekend, het was toen net zo duur ….
Nu is het anders en wil je er van af. Waarom men wil stoppen met roken? Zo heeft iedereen er zijn eigen reden voor. Maar makkelijk is anders. Dus schaam u niet om hulp in te schakelen.

De belangrijkste reden is de gezondheid. Elke ochtend hoestend wakker worden is geen pretje. Ziektes als COPD en andere longaandoeningen liggen op de loer. Sommigen zijn in afwachting van een operatie en moeten daarom noodgedwongen stoppen met roken. Bovendien is het heel duur. Wil je weten hoeveel je per jaar kwijt bent als je elke dag een pakje rookt? Een veel gehoord argument is conditie. Anderen hebben een kinderwens. Ondertussen is het bekend dat roken een grote invloed heeft op de eisprong, het groeien van het kindje. Wat vroeger minder ter sprake kwam is dat roken effect heeft op de kwaliteit van het sperma en zelfs kan leiden tot erectieproblemen.
Naast het feit dat iedereen zo zijn eigen motivatie heeft, ondervindt men veel voordelen als men een tijdje gestopt is. Bijvoorbeeld mooiere gezonde tanden, minder hoofdpijn, minder migraine, een  frissere adem, een mooiere huid, jouw eten smaakt lekkerder, je kunt beter ruiken, ….

Afhankelijkheid

Veel van mijn cliënten geven aan dat ze de afhankelijkheid beu waren.

Bijvoorbeeld:

 • Als je ’s ochtends de deur uitgaat, moet je altijd kijken of je wel genoeg sigaretten mee hebt om de dag door te komen.
 • Vijf minuten voor de pauze al uitkijken naar het moment waarop je de peuk kan opsteken.
 • Chagrijnig worden als je je aansteker bent vergeten of hij leeg is.
 • Als je in een vergadering zit, alvast stiekem zitten rondkijken of er nog iemand  een pakje sigaretten bij zich heeft. Dan weet je dat je in de pauze niet als enige naar buiten moet.
 • Ervoor zorgen dat je nog voor sluitingstijd in de winkel bent voor je sigaretten, ook al ben je ergens gezellig op visite.
 • Als je slecht bij kas zit, moeten kiezen of je voor het mooie truitje/lekkere biefstuk gaat of je geld uitgeeft aan de sigaretten, waarvan je weet dat ze de dag erna toch weer op zijn.

Roken wordt steeds minder getolereerd

Waar is het verboden te roken? In veel bedrijven mag het niet meer, je wordt naar de kou buiten verbannen en er wordt steeds meer op rokers neergekeken. Je mag binnen niet roken in de horeca, op het werk of in een openbaar gebouw. Buiten mag u niet roken op schoolpleinen en soms niet op terrassen, bij evenementen en op werk. E-sigaretten en waterpijpen met tabak vallen ook onder het rookverbod.

Waardoor is stoppen met roken zonder hulp zo moeilijk?

Stoppen met roken is niet alleen een kwestie van wilskracht, maar ook het doorbreken van een biochemisch (hormonaal) proces in ons lichaam. Als je rookt, stijgt het dopaminegehalte. Je krijgt tijdelijk een voldaan gevoel. Stop je met roken, dan daalt het dopaminegehalte en wil je opnieuw een sigaret opsteken. Doe je dat niet, dan word je prikkelbaar. Bijkomend probleem is dat je steeds meer nicotine nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken.
De lasermethode is een “reset” van dit hormonaal systeem waardoor je geen last zult krijgen van ontwenningsverschijnselen.
Wil je weten hoe een verslaving ontstaat? Lees verder ……
Lees hier een wetenschappelijk artikel over laseracupunctuur voor het stoppen met roken.

Stop Roken Zeeland – Stop direct door laser