fbpx
Menu ☰
rokershoest

Rokershoest

Vooral in de ochtend. Hoe komt dat?

Bij rokers functioneren de trilharen in de luchtwegen slechter dan bij niet-rokers. Door de inwerking van sigarettenrook zijn die trilharen immers een beetje verbrand. En dit terwijl trilharen juist een belangrijke rol in het afweersysteem spelen. Met als gevolg dat de chemicaliën van de tabaksrook, virussen, bacteriën, schimmels en allerlei andere ingeademde troep meer vat krijgt op de longen van rokers.
Met een zeer vernuftige golfbeweging werken de trilharen de troep vanuit de longen omhoog. Als de beweging stil komt te liggen, dan blijft ingeademde troep inclusief virussen in de longen achter om daar vervolgens schade te veroorzaken.Door elk uur een sigaret te roken is er geen tijd van herstel van de trilharen. Door een paar uur (of een nachtje) niet te roken komt het weer een beetje op gang. Dat verklaart de rokershoest  ’s morgens vroeg.

Als u stopt met roken, gaat de luchtpijp zich herstellen. Daar is het lichaam heel blij mee. Het gevolg is wel dat u de eerste periode meer kunt gaan hoesten. Wat de meeste mensen ook niet weten, is dat men in de tabak stoffen verwerkt die het hoesten tegengaan. Als u stopt met roken, krijgt u die stoffen natuurlijk ook niet meer binnen.

Grijp dan niet weer naar een sigaret, maar zie het als een genezend lichaam. Desnoods laat u zich  ondersteunen door bijvoorbeeld een pufje of een ander hoestonderdrukkend middel dat de huisarts u kan voorschrijven.

U kunt het beste stoppen met roken. Het is gezonder en het scheelt u veel in uw portemonnee. De ontwenningsverschijnselen zorgen er echter voor dat het moeilijk vol te houden is. Stop-roken-Zeeland kan je helpen. Een laserbehandeling haalt die ontwenningsverschijnselen weg, waardoor  je veel makkelijker de knop in je hoofd kunt omzetten. 1 behandeling is voldoende en is volledig pijnloos. Je krijgt een terugkomgarantie van 6 maanden

In heel Nederland en België ben ik de enige die na een laserbehandeling een voetreflexmassage aanbiedt. Dit bevordert het herstel van o.a. hart en longen. (door de verzekering grotendeels terugbetaald)
De laserbehandeling wordt niet vergoed, maar heeft u snel terugverdiend als u geen dure sigaretten meer moet kopen.

Klik hier al u meer wilt weten over de helende werking van voetreflexologie

Wil jij stoppen met roken of meer informatie over de methode?