fbpx

Stop roken Zeeland

interview met cliënt over stoppen met roken

Als u wilt weten hoe anderen de laserbehandeling hebben ervaren, kunt u hier de reviews lezen.

Roken vermindert de vruchtbaarheid
Roken vermindert de vruchtbaarheid

Als u graag zwanger wil worden, is het toch iets om rekening mee te houden dat roken de vruchtbaarheid vermindert. Men staat er niet zo vlug bij stil dat dit zowel geldt voor man als vrouw.

Waarom vermindert roken de vruchtbaarheid bij vrouwen?

Roken heeft bij vrouwen effect op zowel de vruchtbaarheid als de zwangerschap. Er rijpen minder eicellen, de innesteling gaat vaker mis en er ontstaat vaker een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Als u rookt, duurt het daardoor vaak langer voordat u zwanger bent. De kans op een zwangerschap neemt af met 10 tot 40 procent per cyclus. Als er een normale zwangerschap ontstaat, kan roken ernstige gevolgen hebben voor het ongeboren kind.  Daarbij halveert roken de kans op een succesvolle vruchtbaarheidsbehandeling (ivf).

Waarom vermindert roken de vruchtbaarheid bij mannen?

Tabak vermindert de spermakwaliteit van rokers

  • Schade aan de zaadcellen
  • Minder kans op bevruchting
  • Terug betere zaadcellen bij minder roken of stoppen met roken
  • We wisten al dat tabak een rol speelt in de slechte werking van de mannelijke erectie. Onderzoekers hebben nu aangetoond dat roken ook het sperma van rokers schade toebrengt.

Roken heeft een negatieve invloed

Onderzoekers hebben 20 studies met bijna 6.000 deelnemers geanalyseerd om tot deze conclusie te komen. Deze studies zijn van start gegaan in de jaren 80 en lopen tot op vandaag. De resultaten tonen aan dat de zaadcellen van rokers worden aangetast door de schadelijke effecten van het roken. De zaadcellen bewegen minder snel, zijn kleiner in aantal en hebben een abnormale vorm waardoor ze minder vlot bij de eicel raken. Dit heeft dus een invloed op de bevruchting. Er zijn nog andere factoren die een invloed hebben op de spermakwaliteit: leeftijd, de inname van geneesmiddelen, zwaarlijvigheid, voeding, vervuiling, pesticides, …

Een omkeerbaar effect

Abnormaal gevormde zaadcellen worden zowel bij gemiddelde rokers (10-20 sigaretten) als bij verstokte rokers (meer dan 20 sigaretten) teruggevonden. Hoe meer sigaretten men rookt, hoe meer abnormaal gevormde zaadcellen men terugvindt. Andere studies lijken wel aan te tonen dat deze effecten afnemen wanneer de roker minder rookt of stopt met roken. European Urology)

bekijk hier het onderzoek over de spermakwaliteit van rokers

Stoppen met roken is lastig.  Door de ontwenningsverschijnselen is het soms moeilijk vol te houden. Een laserbehandeling haalt die  weg, waardoor u veel makkelijker de knop in uw hoofd kunt omzetten. 1 behandeling is voldoende.. U krijgt een terugkomgarantie van 6 maanden. De laserbehandeling wordt niet vergoed, maar heeft u snel terugverdiend als u geen dure sigaretten meer moet kopen.

In heel Nederland en België is Stop Roken Zeeland de enige die na een laserbehandeling een voetreflexmassage aanbiedt. Dit bevordert het herstel van o.a. hart en longen. (door de verzekering grotendeels terugbetaald).  Doordat  voetreflexmassages het lichaam in balans brengt, wordt ook hierdoor de vruchtbaarheid verhoogd. Als zwanger worden niet lukt, zijn die zeker een aanrader.

Wilt u stoppen met roken of meer informatie over de methode?

Ook ’s avonds tot 22u en in het weekend

Meer
blogberichten