fbpx

Stop roken Zeeland

interview met cliënt over stoppen met roken

Als u wilt weten hoe anderen de laserbehandeling hebben ervaren, kunt u hier de reviews lezen.

Roken in combinatie met alcohol
roken en alcohol

Roken in combinatie met alcohol kent verschillende risico’s. In deze blog lees je meer over de negatieve gevolgen van roken in combinatie met alcohol.

Waarom wil ik roken na het drinken van alcohol?

Roken in combinatie met alcohol: uit onderzoek* blijkt dat wanneer alcohol en nicotine gecombineerd worden, het prettige gevoel veroorzaakt door de dopamine-afgifte nog eens vergroot wordt. In de hersenen wordt het gebruik van het ene middel geassocieerd met het gebruik van het andere middel. Op het moment dat je alcohol drinkt wordt dan als het ware de gevoeligheid voor de behoefte om te roken getriggerd. Wanneer alcohol en nicotine regelmatig worden gecombineerd, worden deze middelen in het geheugen gekoppeld aan elkaar (net als bijvoorbeeld alcohol en uitgaan). Wanneer je vervolgens gaat drinken, roept dit sneller een herinnering aan roken op. Na het drinken van alcohol is het namelijk moeilijker om de verleiding van het roken te weerstaan. Het gevolg is dat men sneller een sigaret opsteekt.

Het sociale aspect bij roken en drinken speelt ook een belangrijke rol. Vaak zult u niet de enige zijn die wilt gaan roken na een paar drankjes. Als de mensen met wie u staat te kletsen allemaal naar een plek gaan om te kunnen roken, voelt het als ‘gezellig’ om mee te doen.

De combinatie van roken met alcohol vormt voor de gezondheid een extra risico

Zowel tabak als overmatig drinken zijn ongezond, maar de combinatie van roken met alcohol maakt het nog erger. Roken wordt gezien als de belangrijkste risicofactor voor het ontstaan van kanker.  Dit risico is hoger dan we zouden verwachten op basis van de risico’s van roken en drinken afzonderlijk. De relatie tussen alcohol en mond- en keelholtekanker is bijvoorbeeld sterker voor rokers dan voor niet-rokers Hoe dat komt, kunt u lezen in een artikel van het Trimbos-instituut

Stoppen met roken zonder ontwenningsverschijnselen

Maar stoppen met roken is lastig. Vooral de ontwenningsverschijnselen zorgen ervoor dat het moeilijk vol te houden is. Stop Roken Zeeland kan u helpen. Een laserbehandeling haalt die ontwenningsverschijnselen weg, waardoor u veel makkelijker de knop in uw hoofd kunt omzetten. 1 behandeling is voldoende en is volledig pijnloos. U krijgt een terugkomgarantie van 6 maanden waarbij u 1 keer gratis kunt terugkomen voor de laser. Dit in het geval dat u zou hervallen.

In heel Nederland en België ben ik de enige die na een laserbehandeling een voetreflexmassage aanbiedt. Dit bevordert het herstel van o.a. hart en longen. (door de verzekering grotendeels terugbetaald)
De laserbehandeling wordt niet vergoed, maar heeft u snel terugverdiend als u geen dure sigaretten meer moet kopen.

*Bron: Alcohol consumption and smoking status: the role of smoking cessation

Ook ’s avonds tot 22u en in het weekend

Meer
blogberichten