fbpx
Menu ☰
roken in combinatie met alcohol

Roken in combinatie met alcohol

Hoe is het mogelijk dat de drang naar roken wordt vergroot door alcohol en wat zijn de gezondheidsrisico's?

Roken in combinatie met alcohol: uit onderzoek blijkt dat wanneer alcohol en nicotine gecombineerd worden, het prettige gevoel veroorzaakt door de dopamine-afgifte nog eens vergroot wordt. In de hersenen wordt het gebruik van het ene middel geassocieerd met het gebruik van het andere middel. Op het moment dat je alcohol drinkt wordt dan als het ware de gevoeligheid voor de behoefte om te roken getriggerd. Wanneer alcohol en nicotine regelmatig worden gecombineerd, worden deze middelen in het geheugen gekoppeld aan elkaar (net als bijvoorbeeld alcohol en uitgaan). Wanneer je vervolgens gaat drinken, roept dit sneller een herinnering aan roken op. Het gevolg is dat men sneller een sigaret opsteekt.
Het sociale aspect bij roken en drinken speelt ook een belangrijke rol. Vaak zult u niet de enige zijn die wilt gaan roken na een paar drankjes. Als de mensen met wie u staat te kletsen allemaal naar een plek gaan om te kunnen roken, voelt het als ‘gezellig’ om mee te doen.

Zowel roken als alcohol zijn ongezond, maar de combinatie maakt het nog erger. Hoe dat komt, kunt u lezen in een artikel van het Trimbos-instituut

Stoppen met roken

Maar stoppen met roken is lastig. Vooral de ontwenningsverschijnselen zorgen ervoor dat het moeilijk vol te houden is. Stop-roken-Zeeland kan u helpen.
Een laserbehandeling haalt die ontwenningsverschijnselen weg, waardoor u veel makkelijker de knop in uw hoofd kunt omzetten. 1 behandeling is voldoende en is volledig pijnloos. U krijgt een terugkomgarantie van 6 maanden.

In heel Nederland en België ben ik de enige die na een laserbehandeling een voetreflexmassage aanbiedt. Dit bevordert het herstel van o.a. hart en longen. (door de verzekering grotendeels terugbetaald)
De laserbehandeling wordt niet vergoed, maar heeft u snel terugverdiend als u geen dure sigaretten meer moet kopen.

Klik hier al u meer wilt weten over de helende werking van voetreflexologie

Wil jij stoppen met roken of meer informatie over de methode?