fbpx

Stop roken Zeeland

interview met cliënt over stoppen met roken

Als u wilt weten hoe anderen de laserbehandeling hebben ervaren, kunt u hier de reviews lezen.

Roken heeft gevolgen voor haar en huid
Roken heeft gevolgen voor haar en huid

Je hoeft geen dermatoloog te zijn om te zien dat iemand rookt. Roken heeft gevolgen voor haar en huid. Het geeft vroegtijdig veel rimpels, voornamelijk rond de mond. Deze zijn een gevolg van veelvuldige trekjes nemen van de sigaret. Het uiterlijk van een roker gaat vaak gepaard met geel gekleurde vingers en nagels. Ook de haren van de baardstreek kunnen geel verkleurd zijn. Verder is er vaak sprake van een grauwe gezichtshuid, Al deze uiterlijkheden – door roken veroorzaakt – noemen we vroegtijdige huidveroudering.

Onderaan het blog kunt u links vinden naar medische artikels

Wanneer u stopt met roken, zal uw huid er snel gezonder uit komen te zien

De doorbloeding van uw huid verbetert, waardoor u een frissere kleur krijgt. En dat resultaat komt al heel vlug. Ook zal uw huid steviger, elastischer en gladder worden. Daar kan echt geen make-up, zalfje of botox-behandeling tegenop. Doordat uw hele bloedsomloop verbetert, kunnen er meer afvalstoffen langs de huid naar buiten. Dat betekent dat u in het begin na het stoppen met roken last kunt krijgen van puistjes. Zie dit niet als vervelend maar omarm deze lichamelijke reactie, want het lijf is dan volop bezig met detoxen. De troep ten gevolge van de sigaretten wordt naar buiten gewerkt.  Zie dit als de eerste stap naar herstel, naar genezing toe. Na een tijdje verdwijnt die huiduitslag weer. Bovendien zullen er minder snel nieuwe rimpels bijkomen dan tijdens het roken.

Roken heeft zelfs gevolgen voor uw haar

Sigaretten veroorzaken dat de huid vroegtijdig veroudert, inclusief de haarzakjes. Dit versnelt leeftijdsgebonden haaruitval. Om deze reden kan roken ook voortijdig grijs haar veroorzaken. Tabaksproducten hebben een negatieve invloed op de bloedsomloop, waardoor minder zuurstofrijk bloed bij de haarzakjes terecht komt. Naast de gevolgen voor huid en haarzakjes, verstoort roken tevens  het endocriene systeem van het lichaam. Dat kan op zijn beurt het niveau van DHT verhogen, het hormoon dat verantwoordelijk is voor mannelijke kaalheid. Dit hormoon zorgt ervoor dat de haarzakjes krimpen totdat ze niet langer haar kunnen produceren. Follikels die blijven functioneren hebben de neiging om haar te laten groeien dat brosser en vatbaarder is voor breuk, wat ook kan bijdragen aan het verschijnen van dunner wordend haar.

Stoppen met roken is moeilijk. Zoek hulp

Stoppen met roken is lastig zonder hulp. Vooral de ontwenningsverschijnselen zorgen ervoor dat het moeilijk vol te houden is. Stop Roken Zeeland kan u helpen. Een laserbehandeling haalt die ontwenningsverschijnselen weg, waardoor u veel makkelijker de knop in uw hoofd kunt omzetten. Eén behandeling is voldoende en is volledig pijnloos. U krijgt een terugkomgarantie van 6 maanden

In heel Nederland en België is Carine Binnenmarsch, eigenaresse van Stop Roken Zeeland,  de enige die na een laserbehandeling een voetreflexmassage aanbiedt. Dit bevordert het herstel van o.a. hart en longen. (door de verzekering grotendeels terugbetaald)
De laserbehandeling wordt niet vergoed, maar heeft u snel terugverdiend als u geen dure sigaretten meer moet kopen.

Wil jij stoppen met roken of meer informatie over de methode?

Enkele medische artikelen over de gevolgen van roken voor haar en huid:

Ook ’s avonds tot 22u en in het weekend

Meer
blogberichten