fbpx

Stop roken Zeeland

interview met cliënt over stoppen met roken

Als u wilt weten hoe anderen de laserbehandeling hebben ervaren, kunt u hier de reviews lezen.

Roken en zwangerschap
roken en zwangerschap

Roken tijdens de zwangerschap is schadelijk voor de aanstaande moeder. Een kind dragen vergt extra inspanning voor een vrouw. Er gebeurt veel in uw lichaam, zowel op lichamelijk, hormonaal als emotioneel gebied. En u wordt vlugger moe. Daarom is het is goed om zo gezond mogelijk te leven: d.w.z. een gevarieerde voeding met veel verse groenten en vitamines en mineralen. Elke dag voldoende te bewegen en op tijd uw rust nemen. Tijdens de zwangerschap is het  van extra belang om  bewust  bezig te zijn met uw leefstijl.  En roken past daar echt niet bij.
Sigaretten bevatten schadelijke stoffen zoals koolmonoxide, nicotine en teer. Deze stoffen tasten uw lichaam aan. Als u  als aanstaande moeder niet goed voor u zelf zorgt, hoe kunt u dan een goede basis leggen voor een kind?

Wanneer moet u stoppen met roken als u zwanger wil worden?

Of  gewoon wachten tot u weet dat u zwanger bent?
Als u nu zwanger wordt, dan is die eicel in de eierstok 3 maanden eerder rijp geworden. Als u zwanger wil worden, dan kunt u beter zo vlug mogelijk stoppen. Dus minstens 3 maanden van tevoren.

Roken tijdens de zwangerschap: schadelijk voor het ongeboren kind

Voor uw ongeboren kind brengt roken gezondheidsrisico’s met zich mee. De organen van de baby zijn tijdens je zwangerschap volop in ontwikkeling. Hierdoor zijn ze nog niet goed in staat schadelijke stoffen af te breken. Deze blijven langer in zijn bloed aanwezig, waardoor ze meer schade kunnen aanrichten. Rookt u tijdens de zwangerschap? Dan zorgt dit voor een hoger risico op de volgende problemen:

  • Miskraam of doodgeboorte.
  • Loslating van de placenta.
  • Vroeggeboorte.
  • Verminderde groei.
  • Wiegendood.
  • Verslaving aan nicotine van de baby.
  • Aangeboren afwijkingen aan mond, voeten, longen en het hart.
  • Buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Is meeroken ook schadelijk tijdens de zwangerschap?

Het is als zwangere vrouw niet alleen schadelijk om zelf te roken, maar u kunt ook beter uit de buurt blijven van rokers. Bij het meeroken komen de schadelijke stoffen zoals nicotine en koolmonoxide namelijk ook in het bloed van u en uw ongeboren baby terecht. Schaam u zeker niet om er iets van te zeggen als men in uw buurt rookt.

5 misverstanden over zwangerschap en roken

Bekijk een film van het Trimbosinstituut

Stoppen met roken is lastig. Vooral de ontwenningsverschijnselen zorgen ervoor dat het moeilijk vol te houden is. Stop Roken Zeeland kan u helpen.

Een laserbehandeling haalt  weg, waardoor u veel makkelijker de knop in uw hoofd kunt omzetten. 1 behandeling is voldoende en is volledig pijnloos. U krijgt een terugkomgarantie van 6 maanden

Na de laserbehandeling die ervoor zorgt dat de ontwenningsverschijnselen sterk verminderen, kunt u opteren voor een voetreflexmassage. Dit voor het herstel van o.a. hart en longen. (door de verzekering grotendeels terugbetaald)
De laserbehandeling wordt niet vergoed, maar heeft u snel terugverdiend als u geen dure sigaretten meer moet kopen.

Wist u trouwens dat er voetreflexbehandelingen bestaan gericht op zwangerschap en bevalling?

Wil jij stoppen met roken of meer informatie over de methode?

Ook ’s avonds tot 22u en in het weekend

Meer
blogberichten