fbpx

Stop roken Zeeland

interview met cliënt over stoppen met roken

Als u wilt weten hoe anderen de laserbehandeling hebben ervaren, kunt u hier de reviews lezen.

Roken en hoofdpijn
hoofdpijn

Er komen allerlei (giftige) stoffen en rook in je lichaam binnen. Deze vreemde stoffen dringen door in je bloed en je longen. Hoe roken kan leiden tot het ontstaan van hoofdpijn, leg ik hieronder uit

Wat gebeurt er in ons bloed?

Nicotine is zeer toxisch, het vernauwt de bloedvaten, waardoor de bloedtoevoer vermindert (dus ook de zuurstof), de hartslag versnelt en de bloeddruk verhoogt.
Naast nicotine, teer en nog eens 4000 !!! andere stoffen, waarvan 70 kankerverwekkend zijn, krijgt een roker krijgt ook koolmonoxide (CO)  binnen. Koolmonoxide is een kleur- en reukloos gas dat ontstaat bij de verbranding van tabak. Het zorgt ervoor dat het bloed te weinig zuurstof krijgt waardoor het hart, maar ook alle andere lichaamsdelen te weinig zuurstof krijgen. CO bindt zich gemakkelijk aan hemoglobine van de rode bloedcellen en neemt er de plek van zuurstof in. Koolmonoxide hecht zich veel en veel sterker aan de rode bloedcellen dan zuurstof (O2), en laat vervolgens niet meer los. Daardoor kan zuurstof minder goed opgenomen worden uit de longblaasjes en wordt de zuurstof deels weer uitgeademd.

Minder zuurstof in ons bloed

Het gevolg is dat spieren en organen minder zuurstof zullen krijgen. Een niet-roker heeft ongeveer 1% CO in zijn bloed, terwijl iemand die rookt tussen 3 à 8% CO in het bloed heeft. Bij een kettingroker kan dit zelfs oplopen tot 15%.
Om toch voldoende zuurstof op te kunnen nemen moet er meer bloed langs de longblaasjes stromen. Het lichaam kan dit op twee manieren oplossen:

  1. door het bloed sneller te laten stromen, zodat er meer rode bloedcellen per minuut langsstromen. Het hart zal dan ook sneller gaan kloppen.
  2. door meer rode bloedcellen aan te maken. Het bloed wordt hierdoor  iets dikker of stroperiger.

Verhoogde hartslag en bloeddruk leiden vaak tot hoofdpijn.

Hoofdpijn kan vele oorzaken hebben: stress, voeding, hormonen en erfelijkheid spelen ook vaak een rol. Maar hoe dan ook, bij hoofdpijn maakt roken het er niet beter op. Vooral de verhoogde hartslag en bloeddruk leiden vaak tot hoofdpijn.

Door te stoppen met roken zal uw hoofdpijn minder worden

Ik heb in mijn praktijk al vele rokers van het roken kunnen afhelpen en velen vertellen mij achteraf dat ze zoveel voordelen ervaren. De conditie verbetert, hun huid wordt mooier, ze stinken minder en vooral! hun hoofdpijn is veel minder.

Als therapeute bij Stop Roken Zeeland ben ik blij dat ik al zoveel mensen van het roken kon afhelpen, dit door één laserbehandeling.

Op pubmed kunt u  een onderzoek  lezen van 2018 dat werd uitgevoerd naar het effect van roken op clusterhoofdpijn.

Ook ’s avonds tot 22u en in het weekend

Meer
blogberichten