fbpx
Menu ☰
roken en de pil

Roken en de pil

verhoogt de kans op trombose

De meeste anticonceptiepillen bevatten een combinatie van  twee hormonen: oestrogeen en progesteron. Hierdoor worden we beschermd tegen een ongewenste zwangerschap.

Dat roken de kans op hart- en vaatziekten verhoogt,  is algemeen bekend:  de aders worden minder soepel door roken en het verhoogt de kans op trombose. Als vrouwen (vooral boven de 35 jaar) de pil gebruiken en ook nog eens roken, is de kans op aandoeningen aan hart- en bloedvaten, de vorming van trombose en aderverkalking nóg vele malen groter..

Wat nu?

Er zijn hormonale anticonceptiemiddelen die geen oestrogenen bevatten en het gebruikte progestatief (levenorgestrel) verhoogt het risico op trombose niet, je zou dan kunnen kiezen voor een hormoonspiraal, microgedoseerde pillen, het implantaat of een injectie met progestativa.

U kunt het beste stoppen met roken. Het is gezonder en het scheelt u veel in uw portemonnee. De ontwenningsverschijnselen zorgen er echter voor dat het moeilijk vol te houden is. Stop-roken-Zeeland kan je helpen. Een laserbehandeling haalt die ontwenningsverschijnselen weg, waardoor  je veel makkelijker de knop in je hoofd kunt omzetten. 1 behandeling is voldoende en is volledig pijnloos. Je krijgt een terugkomgarantie van 6 maanden

In heel Nederland en België ben ik de enige die na een laserbehandeling een voetreflexmassage aanbiedt. Dit bevordert het herstel van o.a. hart en longen. (door de verzekering grotendeels terugbetaald)
De laserbehandeling wordt niet vergoed, maar heeft u snel terugverdiend als u geen dure sigaretten meer moet kopen.

Klik hier al u meer wilt weten over de helende werking van voetreflexologie

Wil jij stoppen met roken of meer informatie over de methode?