fbpx

Stop roken Zeeland

interview met cliënt over stoppen met roken

Als u wilt weten hoe anderen de laserbehandeling hebben ervaren, kunt u hier de reviews lezen.

Roken en corona
corona en roken

Hoe beter onze immuniteit, hoe sterker we staan tegen een eventuele besmetting.  Door een aantal voorzorgsmaatregelen in acht te nemen kunnen we onszelf beschermen. Door onze leefstijl kunnen we die immuniteit positief of negatief beïnvloeden. Dit betekent dat te weinig lichaamsbeweging, een ongezonde voeding, maar zeker ook roken een invloed hebben of we bestand zijn tegen corona.

Het belang van trilharen in onze luchtpijp

Roken vergroot het risico op longaandoeningen, waaronder corona. Bij rokers functioneren de trilharen in de luchtwegen slechter dan bij niet-rokers. Door de inwerking van sigarettenrook worden die trilharen verbrand bij elke sigaret die we opsteken. En dit terwijl trilharen juist een belangrijke rol in het afweersysteem spelen. Met als gevolg dat het coronavirus meer vat krijgt op de longen van rokers.
Met een zeer vernuftige golfbeweging werken de trilharen de troep vanuit de longen omhoog. Als de beweging stil komt te liggen, dan blijft ingeademde troep inclusief virussen in de longen achter om daar vervolgens schade te veroorzaken.Door elk uur een sigaret te roken is er geen tijd van herstel van de trilharen. Door een paar uur (of een nachtje) niet te roken komt het weer een beetje op gang. Dat verklaart de rokershoest ’s morgens vroeg.

Vatbaarder voor corona bij het roken

Longarts prof. dr. Geertjan Wesseling van het UMC in Maastricht legt uit hoe het coronavirus zich hecht aan cellen:
Het coronavirus heeft spikes die kunnen vergeleken worden met een sleutel. Het virus kan alleen een cel binnendringen als er een slot gevonden wordt waarop die sleutel past. Longcellen hebben zo’n slot, dat door wetenschappers ACE2-receptor wordt genoemd. Het is een eiwit aan de oppervlakte van (long)cellen. Roken leidt tot een toename van het aantal ACE2-receptoren in de longen. En meer ACE2-receptoren betekent dan logischerwijs een grotere kans op besmetting. Als je stopt met roken neemt het aantal ACE2-receptoren ook weer af.

Besmetting met je handen

Behalve de puur medische is er nog een praktische omstandigheid die maakt dat rokers zich in de corona-gevarenzone begeven en tot de risicogroep behoren. Om besmetting met het coronavirus te voorkomen, is het immers de bedoeling zo weinig mogelijk met je handen aan je gezicht te komen. Maar de handeling van het roken betekent per definitie dat je voortdurend met je vingers je gezicht, of in ieder geval je mond, aanraakt. Om nog maar te zwijgen over het gevaar van besmetting bij gezamenlijk gebruik van waterpijpen…

Bekijk ook het filmpje van AT5

Stoppen met roken

U kunt het beste stoppen met roken. Het is gezonder en het scheelt u veel in uw portemonnee. De ontwenningsverschijnselen zorgen er echter voor dat het moeilijk vol te houden is. Stop Roken Zeeland kan je helpen. Een laserbehandeling haalt die ontwenningsverschijnselen weg, waardoor  je veel makkelijker de knop in je hoofd kunt omzetten. 1 behandeling is voldoende en is volledig pijnloos. Je krijgt een terugkomgarantie van 6 maanden

In heel Nederland en België is Stop Roken Zeeland de enige die na een laserbehandeling een voetreflexmassage aanbiedt. Dit bevordert het herstel van o.a. hart en longen. (door de verzekering grotendeels terugbetaald)
De laserbehandeling wordt niet vergoed, maar heeft u snel terugverdiend als u geen dure sigaretten meer moet kopen.

Wil jij stoppen met roken of meer informatie over de methode?

Ook ’s avonds tot 22u en in het weekend

Meer
blogberichten