fbpx

Stop roken Zeeland

interview met cliënt over stoppen met roken

Als u wilt weten hoe anderen de laserbehandeling hebben ervaren, kunt u hier de reviews lezen.

Minderen met roken of stoppen?
minderen met roken of stoppen?

Omdat stoppen voor veel rokers lastig is of zelfs onmogelijk lijkt, wordt regelmatig verondersteld dat minderen met roken dan een eerste stap in de goede richting is.

Er zijn maar weinig rokers die er in slagen om op de lange termijn het roken te beperken tot slechts enkele sigaretten per dag. Veel rokers die proberen te minderen, vallen na enige tijd weer terug tot volledig roken. Zelfs voor rokers die goed gemotiveerd zijn om te minderen, is het moeilijk vol te houden. Bovendien gaat structureel minderen vaak gepaard met compenserend roken, zoals dieper inhaleren en meer trekjes per sigaret. Hierdoor krijgt de roker uit minder sigaretten bijna evenveel schadelijke stoffen binnen.Er hoeven zich maar wat vervelende omstandigheden voor te doen en ze roken weer een pakje per dag. Omdat dat dan ook niet goed aanvoelt, proberen ze na een tijdje weer te minderen. De beste strategie blijft dan ook helemaal stoppen met roken!

Hoe stoppen met roken?

Pleisters, kauwgom, e-sigaret, cold-turkey, champix, cursus, de meesten die al een paar stoppogingen hebben ondernomen, zijn er ondertussen al mee bekend.
Bij elke inname van nicotine worden er steeds meer neurotransmitters in de hersenen  uitgezet, waardoor de vraag naar dopamine wordt gestimuleerd. Bekijk mijn blog hoe een verslaving tot stand komt. Het blijft mij een groot vraagteken waarom  nicotinebevattende middelen zoals nicotinekauwgom en -pleisters  nog door een aantal professionele hulpverleners en artsen worden geadviseerd om te stoppen met roken . Hiermee blijf je ontwenningsverschijnselen houden.  Je maakt het jezelf alleen maar moeilijker.

Ontwenningsverschijnselen

Je kunt last krijgen van onrust, humeurigheid, vlug geïrriteerd zijn of je niet kunnen concentreren. Ook tijdelijk meer hoesten, hoofdpijn, concentratieproblemen, slecht slapen, rillingen en verandering van stoelgang horen erbij. Bij stoppen met roken beginnen de verschijnselen al na enkele uren en ze kunnen tot 4 weken duren.

Een laserbehandeling neemt de ontwenningsverschijnselen weg.

Lasertherapie vermindert je trek in een sigaret en onderdrukt ontwenningsverschijnselen. Het is te vergelijken met acupunctuur maar dan met laserlicht. Het is één van de meest succesvolle manieren om van je rookverslaving af te komen.  Zonder afkickverschijnselen is het makkelijker om van jouw rookgewoonte af te komen. Het is geen tovermethode (die bestaan niet) maar het is een enorme steun in de rug die velen al hebben geholpen om definitief te stoppen met het roken.

Is de E-sigaret een middel om te stoppen?

Ook de medische wetenschap heeft dit uitgezocht en is er duidelijk over: Lees het artikel in Pubmed

Minderen met roken of stoppen?

Ook al zou u diep in uw hart wat ander horen: De ervaring heeft het bewezen. Minderen is heel moeilijk vol te houden. Het is een stap in de goede richting. Maar uiteindelijk moet je er volledig mee stoppen zonder verdere nicotinemiddelen. Anders blijft u zichzelf voor de gek houden.

Geen tot weinig ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met roken na een laserbehandeling

Een laserbehandeling kan u enorm helpen om te stoppen met roken. Het mooie aan deze methode is dat de ontwenningsverschijnselen weg zijn, waardoor het makkelijker wordt om de knop in uw hoofd om te draaien.  Dit verhoogt de slagingskans aanzienlijk. Eén behandeling is voldoende en is volledig pijnloos. U krijgt een terugkomgarantie van 6 maanden. In heel Nederland en België is Stop Roken Zeeland de enige die na een laserbehandeling een voetreflexmassage aanbiedt. Dit bevordert het herstel van o.a. hart en longen. (door de verzekering grotendeels terugbetaald) De laserbehandeling wordt niet vergoed, maar die kosten ervan heb je al  snel terugverdiend als je geen dure sigaretten meer moet kopen. Het is al heel veel mensen gelukt om op die manier te stoppen, dus zal het u ook lukken.

Ook ’s avonds tot 22u en in het weekend

Meer
blogberichten