fbpx

Stop roken Zeeland

interview met cliënt over stoppen met roken

Als u wilt weten hoe anderen de laserbehandeling hebben ervaren, kunt u hier de reviews lezen.

Longen herstellen na roken
Longen herstellen na roken
Bent u benieuwd naar het herstel van longen van ex-rokers? U leest er meer over in deze blog. De longen van ex-rokers herstellen veel beter dan vroeger werd gedacht. Het is dus nooit te laat om te stoppen. In een nieuw Brits onderzoek wordt het vermogen van longcellen om zich te vernieuwen zelfs ‘magisch’ genoemd.  Tot dusver werd gedacht dat roken de cellen in longen en luchtwegen vrijwel allemaal aantast en dat de schade zichtbaar blijft, ook als iemand voorgoed stopt met roken.

Gezonde cellen

Nu blijkt dat er een klein aantal onaangetaste cellen overblijven die het herstellend vermogen van de longen spectaculair bevorderen. De Britse onderzoekers constateerden dat het longweefsel van de ex-rokers tot liefst 40 procent cellen bevat die er precies zo uitzien als die van mensen die nooit hebben gerookt. Dit effect is zelfs gevonden bij patiënten die veertig jaar een pakje per dag hebben gerookt. Tabak muteert het DNA van longcellen. Langzaam veranderen gezonde cellen in kankercellen. Bij veel rokers blijft een klein deel van de cellen ongedeerd. Deze cellen groeien en vervangen uiteindelijk de zieke cellen, zien de wetenschappers. Daarmee wordt de kans op longkanker kleiner. Dit is heel goed nieuws want dit bevestigt het herstel van de longen na het stoppen met roken.

Dit stimuleert de verstokte roker om toch te stoppen met roken

Het herstel van longen van ex-rokers is veel beter dan men aanvankelijk dacht, is dus echt heel goed nieuws dat velen toch over de drempel kan trekken. Dus geen smoezen meer als “Ik hoef niet te stoppen, want ik ben toch te laat, het maakt voor mij toch niets meer uit,…..”  Deze uitspraken zijn  dus lariekoek en kunnen nu enkel nog als excuus gebruikt worden om toch nog verder te kunnen roken. Er is dus altijd nog goede hoop.

Zoek hulp

Stoppen met roken is lastig. Vooral de ontwenningsverschijnselen zorgen ervoor dat het moeilijk vol te houden is.
Een laserbehandeling bij Stop Roken Zeeland helpt u hiermee.  U komt buiten en de afkickverschijnselen zijn weg. Dit zorgt ervoor dat u veel makkelijker de knop in uw hoofd kunt omzetten. Eén behandeling is voldoende en is volledig pijnloos. U krijgt een terugkomgarantie van 6 maanden, waarbij u één keer gratis mag terugkomen, mocht u hervallen.

In heel Nederland en België ben ik de enige die na een laserbehandeling een voetreflexmassage aanbiedt. Dit bevordert het herstel van o.a. hart en longen. (door de verzekering grotendeels terugbetaald)
De laserbehandeling wordt niet vergoed, maar heeft u snel terugverdiend als u geen dure sigaretten meer moet kopen. Bekijk ook eens de helende werking van voetreflexologie!

Ook ’s avonds tot 22u en in het weekend

Meer
blogberichten