fbpx

Stop roken Zeeland

interview met cliënt over stoppen met roken

Als u wilt weten hoe anderen de laserbehandeling hebben ervaren, kunt u hier de reviews lezen.

Hoeveel kost een pakje sigaretten?
Hoeveel kost een pakje sigaretten?

Roken is duur. Dat weet ondertussen iedereen. Hoeveel kost nu een pakje sigaretten?

De prijs

Dat hangt een beetje af van welk merk en het aantal stuks per doosje dat je wilt kopen.
Wat je op dit moment betaalt voor een pakje sigaretten in de supermarkt zie je in volgende tabel:

Aantal sigaretten Prijs per pakje
20 sigaretten € 8,20
24 sigaretten € 10,00
35 sigaretten € 13,50

Prijs van een pakje sigaretten door de jaren heen

hoeveel kost een pakje sigaretten door de jaren heen?

Wat kost een pakje sigaretten aan accijns en BTW?

Bijna 4/5 van wat u betaalt voor uw sigaretten gaat naar de staatskas. En dat wordt elk jaar nog meer.

In onderstaande tabel kunt u de evolutie zien.

(De bedragen vermenigvuldigen met 1 miljoen)

BTW en accijns op tabak

bron: https://accijnsmonitor.nl/tabaksaccijns/tabaksaccijns-en-accijnsopbrengsten/

De accijns op sigaretten, sigaren en andere tabakswaren wordt bepaald door de overheid. Het is een vorm van belasting die de staat int. Op ieder pakje sigaretten zit deze accijns. De accijns voert de prijs op van de tabakswaren om zo mensen te ontmoedigen om te beginnen met roken voor economische redenen. Anderzijds (we mogen dit natuurlijk niet hardop zeggen) vindt de belastingdienst dit een welkome bron van inkomsten.

Hoeveel kost een pakje sigaretten in 2023 en 2024?

In het coalitieakkoord van het kabinet Rutte IV is opgenomen dat in 2023 en 2024 twee opeenvolgende zeer forse accijnsverhogingen worden doorgevoerd. Volgens een analyse van het coalitieakkoord 2022-2025 door het Centraal Planbureau komt dit neer op een totale accijnsverhoging van €2,11 per pakje sigaretten (20 stuks) en €5,27 per pakje rooktabak (50 gram), beide exclusief BTW. Inclusief BTW zou dit neerkomen op een verhoging van €2,55 op een pakje sigaretten van 20 stuks en €6,38 op een pakje rooktabak van 50 gram. Wij verwachten dat deze accijnsverhoging verder wordt uitgewerkt in het Belastingplan 2023. bron: https://accijnsmonitor.nl/accijnstarieven-2019-2021/

Afhankelijk van je rookgewoonte, geef je het volgende uit aan je verslaving.

Per dag Per week Per maand Per jaar
€ 5 € 35 € 152 € 1825
€ 8,20 (1 klein pakje, 20 sigaretten) € 57 € 249 € 2993
€ 10 € 70 € 304 € 3650
€ 13,50 (1 groot pak, 35 sigaretten) € 94 € 410 € 4927

Bedenk wat je met dit geld zou kunnen doen: vakantie, mooiere auto, afbetalen hypotheek,….. En misschien rookt je partner ook? Reken maar uit.

Door te stoppen met roken kunt u veel geld besparen

U kunt het beste stoppen met roken. Het is gezonder en het scheelt u veel in uw portemonnee. De ontwenningsverschijnselen zorgen er echter voor dat het moeilijk vol te houden is. Stop-roken-Zeeland kan je helpen. Een laserbehandeling haalt die ontwenningsverschijnselen weg, waardoor  je veel makkelijker de knop in je hoofd kunt omzetten. Een behandeling is voldoende en is volledig pijnloos. Je krijgt een terugkomgarantie van 6 maanden.

Deze behandeling kost € 195 en wordt niet vergoed door de verzekering, maar wie één pakje per dag rookt, verdient dit terug op 3 weken.
In heel Nederland en België is Stop Roken Zeeland  enige die na een laserbehandeling een voetreflexmassage aanbiedt. (dit betaalt de aanvullende ziektekostenverzekering wel grotendeels terug)

Voetreflexologie: eeuwenoud, maar heel efficiënt

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten stimuleert de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. De voetmassage die wordt gegeven na de laserbehandeling is gericht op de bloedsomloop, de longen en het hart.
Ook krijgen de reflexzones van de darmen extra aandacht. Waarom? Veel rokers beginnen de dag met een kop koffie en een sigaret. Hierdoor kunnen ze makkelijk naar de WC. Zonder de sigaret kan de stoelgang moeilijker worden. Door deze reflexzone op de voet te masseren verbetert de darmperistaltiek.

Wilt u nog even lachen met Arjan Lubach? Hij vertelt met heel veel humor de bittere waarheid.

Ook ’s avonds tot 22u en in het weekend

Meer
blogberichten