fbpx

Stop roken Zeeland

interview met cliënt over stoppen met roken

Als u wilt weten hoe anderen de laserbehandeling hebben ervaren, kunt u hier de reviews lezen.

Gevolgen van roken
gevolgen van roken

Het is de bedoeling dat de foto’s op de verpakkingen van sigaretten u zodanig afschrikken, dat u gaat stilstaan bij de gevolgen van roken op uw gezondheid. We worden gewend aan deze plaatjes en vaak zijn ze zo gruwelijk omdat ze terminale ziektebeelden weergeven, dat het ons nog weinig raakt. Uiteindelijk komen weinig rokers in zulke extreme situaties terecht. Toch is het goed om te beseffen welke gevolgen roken heeft op de lange termijn op uw gezondheid. En natuurlijk krijgt niet iedereen klachten of ziektes, maar dat de kans erop wordt wel degelijk groter. We kennen trouwens allemaal het verhaal (lees: excuus) van een opa die 90 jaar oud werd met elke dag een pakje sigaretten en een cognacje.

Welke gevolgen kan roken hebben?

Roken verhoogt vooral het risico op allerlei vormen van kanker. De meest voorkomende soorten zijn: long-, keel-, slokdarm-, mondholte-, en strottenhoofdkanker. Mensen met kanker die door blijven roken, hebben een hogere kans om aan kanker te overlijden en om uitzaaiingen te krijgen dan voormalige rokers en niet-rokers met met deze ziekte.
Roken kan verschillende luchtwegaandoeningen veroorzaken, waaronder bronchitis, en is de belangrijkste oorzaak voor het ontstaan van COPD .
Daarnaast is roken een grote risicofactor voor hart- en vaatziekten, zoals coronaire hartziekten, een beroerte en hartfalen. Het risico op hart- en vaatziekten neemt toe naarmate er meer en langer gerookt wordt.
Hetzelfde geldt voor het risico op diabetes type 2.
Rokers krijgen eerder maagzweren en de ziekte van Crohn. Bovendien kan het een ongunstig effect hebben op het verloop van een aandoening. Het versnelt bijvoorbeeld bij patiënten met multiple sclerose de overgang naar een volgende ziektefase.
Ook kan roken leiden tot een verminderde vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen.
Roken hangt tevens samen met een verhoogd risico op angst en depressies.
Verder is er een grotere kans op postoperatieve complicaties en verminderde heling van wonden.
Tot slot kan roken het beloop van een ziekte ongunstig beïnvloeden; bijvoorbeeld de klachten van reumatoïde artritis.

Ziektes veroorzaakt of verergerd door roken

ziekten veroorzaakt of verergerd door roken

Overlijdens: helaas één van de gevolgen van het roken

Wat betreft rookgerelateerde sterfte zijn een aantal cijfers bekend die ons aan het denken zetten om te stoppen met roken, namelijk:

rookgerelateerde sterfte

Peiljaar 2016, bron RIVM 2018

Verminderde kwaliteit van leven

Ongeacht het feit dat roken slecht is voor de gezondheid en je er zelfs kan van overlijden, is het goed om er even bij stil te staan dat de kwaliteit van leven achteruit gaat. Wilt u verder blijven roken met het vooruitzicht dat u straks niet meer de trap op kunt of bij elke activiteit moet snakken naar adem?

Opmerking om even over na te denken!

In 2020 stierven 20.000 mensen aan COVID. Nederland stond op zijn kop.
Jaarlijks sterven even veel mensen als gevolg van roken. Daar wordt weinig over gepraat vanuit de overheid.
Waarom? Zullen we dit aan de belastingdienst eens vragen?

Een ander gevolg van roken: het wordt ook steeds duurder

Definitief breken met deze ongezonde verslaving scheelt u bovendien veel in uw portemonnee. Niet alleen het kopen van de sigaretten, maar vergeet niet de kosten die eventuele ziektes met zich meebrengen.
U kunt het beste stoppen met roken.  De ontwenningsverschijnselen zorgen er echter voor dat het moeilijk vol te houden is. Stop Roken Zeeland kan je helpen. Een laserbehandeling haalt die ontwenningsverschijnselen weg, waardoor  je veel makkelijker de knop in je hoofd kunt omzetten. Eén behandeling is voldoende en is volledig pijnloos. Je krijgt een terugkomgarantie van 6 maanden

Het goede nieuws is dat uw gezondheid (gedeeltelijk of zelfs volledig) herstelt als u stopt met roken.

In heel Nederland en België is Stop Roken Zeeland de enige die na een laserbehandeling een voetreflexmassage aanbiedt. Dit bevordert het herstel van o.a. hart en longen. (door de verzekering grotendeels terugbetaald)
De laserbehandeling wordt niet vergoed, maar heeft u snel terugverdiend als u geen dure sigaretten meer moet kopen.

Wil jij stoppen met roken of meer informatie over de methode?

Ook ’s avonds tot 22u en in het weekend

Meer
blogberichten