fbpx
Menu ☰
copd rokerslong

De longen van ex-rokers herstellen veel beter dan vroeger werd gedacht

Goed nieuws! stop nu voor het te laat is.

De longen van ex-rokers herstellen veel beter dan vroeger werd gedacht Het is dus nooit te laat om te stoppen. In een nieuw Brits onderzoek (lees hier) wordt het vermogen van longcellen om zich te vernieuwen zelfs ‘magisch’ genoemd.  Tot dusver werd gedacht dat roken de cellen in longen en luchtwegen vrijwel allemaal aantast en dat de schade zichtbaar blijft, ook als iemand voorgoed stopt met roken.

Gezonde cellen

Nu blijkt dat er een klein aantal onaangetaste cellen overblijven die het herstellend vermogen van de longen spectaculair bevorderen. De Britse onderzoekers constateerden dat het longweefsel van de ex-rokers tot liefst 40 procent cellen bevat die er precies zo uitzien als die van mensen die nooit hebben gerookt.

Maar stoppen met roken is lastig. Vooral de ontwenningsverschijnselen zorgen ervoor dat het moeilijk vol te houden is.
Een laserbehandeling haalt die ontwenningsverschijnselen weg, waardoor u veel makkelijker de knop in uw hoofd kunt omzetten. 1 behandeling is voldoende en is volledig pijnloos. U krijgt een terugkomgarantie van 6 maanden.

In heel Nederland en België ben ik de enige die na een laserbehandeling een voetreflexmassage aanbiedt. Dit bevordert het herstel van o.a. hart en longen. (door de verzekering grotendeels terugbetaald)
De laserbehandeling wordt niet vergoed, maar heeft u snel terugverdiend als u geen dure sigaretten meer moet kopen.

Klik hier al u meer wilt weten over de helende werking van voetreflexologie

ook ’s avonds tot 22u en in het weekend.