fbpx

Stop roken Zeeland

interview met cliënt over stoppen met roken

Als u wilt weten hoe anderen de laserbehandeling hebben ervaren, kunt u hier de reviews lezen.

De E-sigaret Juul
de E-sigaret Juul
De Amerikaanse E-sigaret Juul is in de Europese Unie verboden en daardoor dus niet meer in Nederlandse winkels te koop. Maar via internet is natuurlijk alles te krijgen. De overheid weet dit, maar treedt niet op.

Bijna drie keer de toegestane hoeveelheid nicotine

De vloeistof in Juul bevat bijna drie keer de toegestane hoeveelheid nicotine, waardoor ze als zeer verslavend gelden.

Het pionierende element van Juul zit hem vooral in de inhoud van de vloeistof. De meeste e-sigaretten maken gebruik van ‘free base’-nicotine’, die bijvoorbeeld ook in sigaren wordt gebruikt. Juul voegt daar ammoniak aan toe, waardoor nicotinezouten ontstaan. Die kunnen hogere gehalten nicotine bevatten, en zijn bovendien makkelijker te inhaleren. Het gevolg: de Juul is veel verslavender dan zijn concurrenten.
Juul is ook een e-sigaret, maar ziet er veel gelikter uit. Het apparaatje oogt hip, als een usb-stick, die je zelfs aan je laptop kunt opladen. In feite is Juul een fastfood-sigaret: geen omslachtig gedoe meer met batterijen en het bijvullen van vloeistoffen, zoals bij gewone e-sigaretten, maar click and go. Gemakkelijk in het gebruik, met vervangbare cartridges/mods (waarin de liquids zitten). Is je mod leeg? Gewoon weggooien en een nieuwe op je e-stick schuiven. .

De E-sigaret Juul is vooral populair onder jongeren.

Op Instagram, Facebook en andere social media toonde Juul Labs geen verstokte rokers, maar jongeren die gezellig samen vapen. Met hashtags als #vapeporn, #vapetricks en #juul, vind je op Instagram miljoenen posts van juulende tieners, inclusief wedstrijdjes wie de leukste dampwolkjes kan maken. Onderzoek van de Stanford-universiteit bevestigt dat Juul populair is geworden vanwege een geraffineerde social media-campagne, plus de inzet van door Juul betaalde influencers.

De ontwerpers bestudeerden ook interne documenten van tabaksfabrikanten over hoe deze het roken aantrekkelijk voor kinderen hebben gemaakt. Daarom heeft Juul zoete en fruitige smaakjes in hun e-sigaret gestopt. Zij leerden ook hoe je het nicotinegehalte in sigaretten chemisch kunt bewerken, opdat de gebruikers zo veel mogelijk nicotine binnenkrijgen – in jargon: hoe je de pH-waarde van nicotine kunt manipuleren om de afgifte van nicotine te maximaliseren in een “jeugdvriendelijke damp” die minimale “keelhitte” oplevert – een combinatie die, aldus stukken uit de eerder vermelde rechtszaak, ongekende risico’s van nicotinemisbruik en verslaving met zich meebrengt.

Met nicotinezouten

Daarom zit er in een Juul geen pure nicotine  zoals in de doorsnee e-sigaret, maar nicotinezouten. Daardoor prikkelt de damp minder in de keel én wordt de nicotine sneller in de bloedbaan opgenomen. In Juul’s liquids zit overigens ook benzoëzuur, glycerine en propyleenglycol

Kan Stop Roken Zeeland  hierbij helpen?

Alhoewel Stop Roken Zeeland gespecialiseerd is in het wegnemen van de ontwenningsverschijnselen bij “de klassieke sigaretrokers” kan een laserbehandeling echt wel helpen bij vapers. Er speelt echter een ander groot probleem:

Men moet een gewoonte (willen) doorbreken. Met een zo’n hoge nicotinehoeveelheid valt dit niet mee. Bovendien hebben jongeren een “groepsdruk” van erbij willen horen en hebben ze nog niet de lichamelijke klachten ten gevolge van nicotinegebruik. Ze zijn dus minder gemotiveerd omdat ze geen ziektes hebben als COPD, longkanker,….
Daarom is het heel belangrijk dat de verboden internetverkoop goed wordt gecontroleerd en dat ouders en scholen een goede voorlichting geven. Voorkomen is beter dan genezen

Ook ’s avonds tot 22u en in het weekend

Meer
blogberichten