fbpx

Stop roken Zeeland

interview met cliënt over stoppen met roken

Als u wilt weten hoe anderen de laserbehandeling hebben ervaren, kunt u hier de reviews lezen.

COPD en roken
COPD

COPD voorkomen door te stoppen met roken

Door roken ontstaat er een chronische ontsteking van de luchtwegen, waardoor er meer slijm wordt aangemaakt. De kleine luchtwegen en longblaasjes kunnen hierdoor beschadigd raken. Op den duur kan dit leiden tot een chronische vernauwing van de luchtwegen. Dit is bij COPD het geval. Sigaretten tasten niet alleen de longen aan. Ook de vaatwanden leiden onder het roken. Zo kan bijvoorbeeld een beroerte, hartinfarct of herseninfarct ontstaan. Daarnaast zitten in sigaretten kankerverwekkende stoffen. Deze stoffen hebben direct invloed op de lichaamscellen en kunnen de kans op longkanker vergroten.

Hoe voelt COPD aan?

Als u wilt ervaren hoe COPD aanvoelt, dan kunt u volgende test doen: knijp uw neus dicht en ga 2 minuten lang door een rietje ademen. U zult blij zijn als de 2 minuten om zijn. Dit ervaart iemand met COPD dag in, dag uit. Elke ademhaling voelt als topsport. Hij krijgt meestal zuurstof aangeboden om het leven nog enigszins draaglijk te maken, maar laat het niet zo ver komen.

Als u stopt met roken, komt er geen extra schade meer bij.

Hoewel de longen van longkanker of COPD-patiënten al aangetast zijn, wil dat niet zeggen dat er verder niets meer aan te doen is. Soms zeggen patiënten: ik ben al ziek, stoppen met roken haalt niets meer uit. Maar stoppen met roken heeft altijd zin. Wanneer u door blijft roken, gaat de longfunctie sneller achteruit dan bij niet-rokers. De longziekte verergert. Door te stoppen met roken, voldoende te bewegen en daarnaast de juiste medicatie te gebruiken kunnen de klachten van COPD-patiënten vaak sterk worden verminderd.

Stoppen met roken is lastig. Vooral de ontwenningsverschijnselen zorgen ervoor dat het moeilijk vol te houden is. Stop Roken Zeeland kan u helpen.
Een laserbehandeling haalt die ontwenningsverschijnselen weg, waardoor u veel makkelijker de knop in uw hoofd kunt omzetten. 1 behandeling is voldoende en is volledig pijnloos. Bovendien krijgt u een terugkomgarantie van 6 maanden.

Wat kunt u nog meer doen om uw lichaam te herstellen als u stopt met roken?

Regelmatig een voetreflexbehandeling ondergaan doet wonderen.  Dit bevordert het herstel van o.a. hart en longen. (door de verzekering grotendeels terugbetaald). In heel Nederland en België is Stop Roken Zeeland in Terneuzen de enige die na een laserbehandeling een voetreflexmassage aanbiedt.
De laserbehandeling wordt niet vergoed, maar heeft u snel terugverdiend als u geen dure sigaretten meer moet kopen.

Ook ’s avonds tot 22u en in het weekend

Meer
blogberichten