fbpx
Menu ☰
accijns en BTW op sigaretten

Accijns en BTW op sigaretten

Sigaretten zijn duur. Dat weet ondertussen elke roker. Ongeveer 4/5 van wat u betaalt voor uw sigaretten gaat naar de staatskas in de vorm van accijns en BTW. En dat wordt elk jaar duurder.

In onderstaande tabel kunt u de evolutie zien per jaar

De bedragen moeten vermenigvuldigd worden met 1 miljoen

BTW en accijns op tabak

 

bron: https://accijnsmonitor.nl/tabaksaccijns/tabaksaccijns-en-accijnsopbrengsten/

De accijns op sigaretten, sigaren en andere tabakswaren wordt bepaald door de overheid. Het is een vorm van belasting die door de staat wordt geïnd. Op iedere pakje sigaretten zit deze accijns. De accijns voert de prijs op van de tabakswaren om zo mensen te ontmoedigen om te beginnen met roken voor economische redenen. Anderzijds (we mogen dit natuurlijk niet hardop zeggen) vindt de belastingdienst dit een welkome bron van inkomsten.

Verdere verhoging van accijns en BTW op sigaretten en rooktabak in 2023 en 2024

In het coalitieakkoord van het kabinet Rutte IV is opgenomen dat in 2023 en 2024 twee opeenvolgende zeer forse accijnsverhogingen worden doorgevoerd. Volgens een analyse van het coalitieakkoord 2022-2025 door het Centraal Planbureau komt dit neer op een totale accijnsverhoging van €2,11 per pakje sigaretten (20 stuks) en €5,27 per pakje rooktabak (50 gram), beide exclusief BTW. Inclusief BTW zou dit neerkomen op een verhoging van €2,55 op een pakje sigaretten van 20 stuks en €6,38 op een pakje rooktabak van 50 gram. Wij verwachten dat deze accijnsverhoging verder wordt uitgewerkt in het Belastingplan 2023. bron: https://accijnsmonitor.nl/accijnstarieven-2019-2021/

Afhankelijk van je rookgewoonte, geef je het volgende uit aan je verslaving.

Per dag Per week Per maand Per jaar
€  5 € 35 € 152 € 1825
€  8,20
(1 klein pakje, 20 sig.)
€ 57 € 249 € 2993
€ 10 € 70 € 304 € 3650
€ 15,30
(1 groot pak, 35 sig.)
€ 107 € 465 € 5584

Bedenk wat je met dit geld zou kunnen doen: vakantie, mooiere auto, afbetalen hypotheek,….. En misschien rookt je partner ook? Reken maar uit.

U kunt het beste stoppen met roken. Het is gezonder en het scheelt u veel in uw portemonnee. De ontwenningsverschijnselen zorgen er echter voor dat het moeilijk vol te houden is. Stop-roken-Zeeland kan je helpen. Een laserbehandeling haalt die ontwenningsverschijnselen weg, waardoor  je veel makkelijker de knop in je hoofd kunt omzetten. 1 behandeling is voldoende en is volledig pijnloos. Je krijgt een terugkomgarantie van 6 maanden.  Klik hier voor meer info over de laserbehandeling

In heel Nederland en België is stop roken Zeeland  enige die na een laserbehandeling een voetreflexmassage aanbiedt. (door de verzekering grotendeels terugbetaald)
De laserbehandeling wordt niet vergoed, maar heeft u snel terugverdiend als u geen dure sigaretten meer moet kopen.

Voetreflexologie: eeuwenoud, maar heel efficiënt

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. De voetmassage die ik geef na de laserbehandeling is gericht op de bloedsomloop, de longen en het hart.
Ook geef ik de reflexzones van de darmen extra aandacht. Waarom? Veel rokers beginnen de dag met een kop koffie en een sigaret. Daarna kunnen ze makkelijk naar de WC. Zonder de sigaret kan de stoelgang moeilijker worden. Door deze reflexzone op de voet te masseren verbetert de darmperistaltiek.

Klik hier al u meer wilt weten over de helende werking van voetreflexologie

ook ’s avonds tot 22u en in het weekend.